Wereldbekerfinale: Harrie Smolders stijgt flink in klassement

Harrie Smolders is vanavond tweede geworden in het tweede onderdeel van de FEI Wereldbekerfinale in Parijs. Vanavond zadelde hij Emerald. “Een podiumplek zou nog kunnen”

Op donderdagavond begon de wereldbekerfinale met een rubriek op tijd.¬†Harrie Smolders¬†bracht in dit eerste onderdeel Zinius aan de start en kreeg twee springfouten. “Het is achteraf altijd makkelijk praten. Zinius heeft een heel goed indoorseizoen achter de rug en is normaal gesproken sneller in een ‘speed class’. Maar dat pakte gisteren niet uit zoals gehoopt.”

Vandaag liet Smolders zien dat Emerald in absolute topvorm is. Na een fantastische foutloze barrage zag hij alleen Beezie Madden sneller over de finishlijn komen. “Het verschil was heel klein. Ik houd niet van verliezen, maar als dat van Beezie is, dan kan ik ermee leven,” lacht de springruiter. Beeze Madden won ook het eerste finaleonderdeel en gaat daarmee ruimschoots aan kop in het klassement. Harrie Smolders stijgt na vandaag naar een zevende plek. “Een podiumplek is nog haalbaar als we zondag een topdag hebben. We zijn wel eens van verder teruggekomen,” blikt Harrie positief vooruit.

Bron: KNHS