Waarom iedereen Vetericyn in zijn poetskoffer moet hebben

In samenwerking met Cowboy Magic

Onze eerste kennismaking met Vetericyn was in een aflevering van Dr. Pol, de bekendste veearts van Amerika gebruikt dit product voor verschillende doeleinden. Het product is niet-giftig, vrij van steroïden en antibiotica en bevat geen alcohol of tea tree oliën. Het is niet alleen geschikt voor paarden maar ook huisdieren kun je met dit product behandelen. Het werkt bijvoorbeeld ook tegen vlooien! 

Het product komt in handige flesjes waardoor je zeer precies op de juiste plek kunt spuiten. Een paar spuitjes is voldoende voor een snelle genezing van hotspots, schrammen, huidirritaties, zweren, sneeën en post-operatieve klachten. Daarnaast is het zeer geschikt voor het schoonmaken van huidbeschadigingen, irritaties, scheurtjes en meer. Ideaal als je paard een beetje te wild buiten heeft gespeeld bijvoorbeeld.

Wij hebben het product getest en het werkt echt. We zijn begonnen met de Vetericyn® Wound and skin care op een paard met mok. Al na enkele dagen merkte we een enorm verschil. De wondjes zijn mooi geheeld, het been is droog en het haar groeit zelfs alweer terug. Het tweede paard wat we hebben behandeld zat onder de wondjes van het buitenspelen, een echte ruin die iedere dag in een groep staat met andere ruinen. De kleine wondjes trekken snel weg en blijven mooi schoon. Ook hier groeide vacht snel weer terug en was er helemaal niks meer te zien van de wondjes. Zelfs de iets grotere plekjes zijn zonder litteken weggetrokken.

Vetericyn voor ogen en oren
Naast producten voor de huid kun je bij Vetericyn® ook producten kopen voor ogen en oren. Het product is gemaakt van natuurlijke oliën en prikt niet. Te gebruiken om slijmafscheiding en andere uitstoot weg te wassen. Het werkt ontsmettend en is dus ideaal voor ontstoken ogen en vieze oren.

Kortom, wij zijn fan en raden dit product iedereen aan. Het prikt niet, de paarden die wij hebben getest reageerde helemaal niet op het aanbrengen. Daarnaast is de werking echt snel en littekenvrij. Je kunt het voor allerlei doeleinden gebruiken en daarom is het een echte toevoeging in jouw poetskoffer!

Meer info

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen: