In the picture: Quidam de Revel

Quidam de Revel werd in 1982 geboren in Frankrijk, hij werd ingeschreven bij het Selle Français. De hengst werd gefokt door Prince Amaury de Broglie. De moeder van Quidam is Dirka, ook een internationaal springpaard. Zijn vader is de beroemde Jalisco B. Met deze combinatie kon het ook niet anders dan dat er een springtopper uit zou komen!

In 1988 begon de springcarriere van de toen zesjarige Quidam. Hij werd destijds gereden door Hervé Godignon. Een gouden combinatie zo bleek, al snel kwam het duo uit op Grand Prix op internationaal niveau met als hoogtepunt een bronzen medaille voor het Franse team op de Olympische spelen van 1992 in Barcelona. Ook werd hij individueel vierde met deze ruiter.

Het succesverhaal van Quidam de Revel

Naast deze indrukwekkende carrière was Quidam de Revel ook een zeer gewilde dekhengst die heel wat succesvolle zonen heeft rondlopen. In 1993 werd de hengst voor een enorm bedrag verkocht aan de heer Flemming Velin. Hij had een fascinatie voor de indrukwekkende hengst. Quidam verhuisde naar Denemarken en werd daar gereden door Flemming’s docher Charlotte. Ook deze combinatie kende wat successen, zo werden ze samen Scandinavisch kampioen in een rubriek voor jonge talenten. Ook de broer van Charlotte start zijn internationale carrière op de hengst. Ze winnen nog diverse internationale prijzen.

Quidam de Revel had een enorme wilskracht in het parcours en was een goed leerpaard voor jonge talenten. Hij stond erom bekend weinig fouten te maken en als de ruiter een fout maakte wist Quidam deze altijd goed te herstellen. Het was een paard met een gouden karakter.

“Hoge sprongen, merries en goed voer – Quidam de Revel heeft zich met de essentiële dingen des levens beziggehouden.” – Thomas Velin

Fokkerij

Ook was Quidam jaren het boegbeeld voor het Selle Francais stamboek maar was ook goedgekeurd bij o.a. KWPN, BWP, Hannoveraner Verband, Holsteiner Verband en het Zangersheide Studbook. Er lopen heel wat succesvolle nakomelingen van Quidam in de paardensport. VDL Groep Verdi TN, Bianca D’Amaury, Tlaloc la Silla (Dollar de la Pierre), Quite Easy, Quite Capitol, Quidam’s Rubin, Quasimodo Z. Guidam, vader van onder andere Authentic en voormalig Europees kampioen springen Ninja la Silla, en Nabab de Reve, vader van wereldkampioen Vigo d’Arsouilles, zijn de meest invloedrijke Quidam-zonen. Veel van zijn zonen doen het net zo goed in de fokkerij als hun vader.

Quasimodo Z
Een van zijn zonen Quasimodo Z (Zangersheide)

Overleden

In 2014 is Quidam de Revel gestorven aan de gevolgen van ouderdom, hij werd 32 jaar. Een zeer unieke leeftijd voor een paard van zijn niveau. Gelukkig kunnen we dankzij zijn goede werk in de fokkerij nog jaren genieten van zijn nakomelingen. Quidam de Revel is wereldwijd een bekende naam in de springwereld en er zal nog lang over gesproken worden.