Pavo voedingsadvies

Via de website van PAVO kun je een gratis voedingsadvies aanvragen. Omdat Bentley nog heel veel moet aankomen besloten we dit eens te proberen. Even wat meer info over Bentley! Hij is zwaar ondervoed gekomen, vermoedelijk ergens op een weiland zonder gras gestaan. Er werd geschat dat hij zo’n 100 kilo moest aankomen en hij zit ongeveer op de helft nu. Omdat het winter is en koud staat het een beetje stil. We konden dus wel wat advies gebruiken!

Al snel kregen we een hele duidelijke en vriendelijke mail terug van PAVO. Hij mag beginnen met bietenpulp, gemengd met Nature’s best of slobber voor de smaak. Het prinsje zal het anders waarschijnlijk niet willen eten. Voordeel van bietenpulp (zoals Pavo SpeediBeet) is dat het weinig suikers bevat, maar wel een hoge energieopbrengst uit goed verteerbare vezels geeft. Daarnaast krijgt hij de hele dag hooi en tweemaal per dag krachtvoer.
Voertonnen, geschikt voor voedingsmiddelen

Hou ook het eiwit in het rantsoen in de gaten. Als er voldoende in het ruwvoer zit (dus van bemest land) zal dat prima zijn en zal zijn bespiering ook vlot ontwikkelen. Mocht dat toch achterblijven kun je eventueel een product als luzerne bij gaan geven, of eventueel zelfs Pavo TopSport. Dat laatste is een soja + lijnzaad concentraat dat veel vetten en eiwit levert.

We hebben de aanbevolen producten besteld en hopen snel resultaat te zien. Keep you posted!


Bentley dag 1 en maand 3

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen: