In the picture: Apache

De bijzondere uitstraling en expressieve gangen geven Apache de ‘Wow-factor’. De bekende KWPN-hengst doet de harten van dressuurfans harder kloppen. Het is een plaatje om te zien en doet het bepaald niet onverdienstelijk in de dressuursport. Apache hoort absoluut bij de top.

Al in zijn jonge jaren werd Apache gespot door de kenners en op de hengstencompeteties met hoge cijfers beloond voor zijn fantastische draf. Apache is een echte blikvanger door zijn sierlijke hoofd en enorme achterbeen. Hij is de zoon van UB40 en moeder Tolanda (v. Krack C.). Als veulen werd hij verkocht aan Ad Valk. In eerste instantie wilde fokker Tonnie van de Koppel geen afstand doen van het knappe veulen. Toen Apache 3 jaar werd was de deal eindelijk rond en kon Ad hem eindelijk ophalen. Hij werd beleerd en startte enkele competitie wedstrijden met een stalruiter. Inmiddels wordt hij al jaren gereden door amazone Emmelie Scholtens.

Emmelie Scholtens met Apache (archieffoto).

‘Hij was zó apart en had een uitstraling, niet te geloven, als veulen al. Bewegen deed ‘ie zoals het hoorde en dan nog met een schepje erboven op. Van achteren naar voren, met veel veer en actie.’ – Ad Valk

Goedgekeurde hengst

Apache is goedgekeurd bij het KWPN, Oldenburg, Westfalen en SWB. In 2008 werd hij tijdens de KWPN Hengstenkeurig benoemd tot reservekampioen. Apache is in 2005 geboren en droeg destijds nog de naam Amigo.

Snel afgeleid

In het begin toonde Apache zich als een soort stuiterbal die zich maar moeilijk kon concentreren. Hij liep de sterren van de hemel maar zag ook ieder vogeltje vliegen. “Niet dat hij ongehoorzaam was” zegt Emmelie Scholtens “in het begin heb ik er aan moeten werken om zijn aandacht bij mij te krijgen. Op hoog niveau komt de zwarte hengst het beste tot zijn recht. Hij gaat graag voor je aan het werk en dan komt zijn hete karakter goed van pas. Hij weet zijn gangen uitstekend te tonen in de ring.

Olympisch kader

Na een succesvolle proef op Jumping Amsterdam dit jaar is Emmelie Scholtens geplaatst in het Olympische kader. Hun score van 73,196% in Amsterdam leverde hen tevens een zevende plek op. Het is een unieke hengst waar we hopelijk nog heel veel van gaan horen en zien!