Hoe verzin je een naam voor jouw paard?

Als je een paard koopt heeft hij of zij meestal al een paspoort of sportnaam. Dit betekent niet dat je verplicht bent om deze op stal te gebruiken. Bij sommige rassen en stamboeken gelden bepaalde regels. De meest bekende in Nederland is die van het KWPN waar ieder geboortejaar staat voor een bepaalde letter. Dit jaar moesten alle KWPN geregistreerde veulen met een M beginnen.

Dit jaar staat de naam Maestro met stip op 1 bij de dressuur en spring hengsten geboren in 2017. Bij de Gelderse hengstveulens (Gelders valt ook onder KWPN) staat Max op de eerste plek dit jaar. Bij de merries is Miss Montreal het meest gekozen. Bij NRPS hebben ze weer andere regels voor de naam. Als het een hengstveulen is moet hij met dezelfde letter beginnen als de vader, een merrie is geheel vrije keuze. Vaak wordt er wel gekozen voor een verwijzing naar de afkomst. Bijvoorbeeld Quegigi (v. Quasimodo Z en moeder Legigi) en zo hebben veel stamboeken hun eigen regels.

Maar een roepnaam staat natuurlijk helemaal vrij, als je paard een enorm lange ingewikkelde naam heeft is dat wel zo prettig. Wij hebben enkele bijzondere sportnamen van bekende paarden voor je op een rij gezet! Raad jij welke naam bij welk stamboek/ras hoort?

Namenquiz

Bij welk paard hoort de naam Chin Chin?
Bij welk paard hoort de naam Ferro?
Bij welk paard hoort de naam Quidam de Revel?
Namenquiz
You got {{userScore}} out of {{maxScore}} correct
{{title}}
{{image}}
{{content}}