Glock’s Tango overleden

Op de website van het Glock Horse Performance Center is het afscheid van de Jazz-zoon, Glock’s Tango aangekondigd.” Soms zou je de tijd stil willen zetten, waardoor we onze vierbenige vrienden voor altijd bij ons kunnen houden. Helaas is dit niet de realiteit en hebben wij onze kanjer GLOCK’s Tango op de leeftijd van 18 jaar, moeten laten gaan.”

Het team van GHPC gaat verder: “In overleg met de artsen hebben we met pijn in ons hart moeten besluiten hem te laten gaan. Dankbaar zijn we om hem 15 jaar lang bij ons te hebben gehad. Want GLOCK’s Tango kwam bij Hans Peter toen hij 3 jaar oud was. “GLOCK’s Tango is toch een deel van mij geworden in al die jaren”, zegt Hans Peter Minderhoud.”

GLOCK’s Tango kwam zoals gezegd als 3 jarige bij Hans Peter in training. Uiteindelijk presteerde het duo op een nationaal en internationaal niveau.Zelf op het prestigieuze concours in Aken liep hij vol vertrouwen rond.

“Voor mij was het een bijzonder paard. Ik kreeg hem op zijn derde, dat was toen ik net  voor mezelf begon, hij was mijn eerste paard die ik in training kreeg. Ik ben een paar keer verhuisd en hij was er altijd bij. Ook toen we verhuisden naar het Glock Horse Performance Center Netherlands. Hij was een groot deel van mijn leven en mijn carrière. Het is mooi om mee te mogen maken, hoe een paard zich van jong, schuw en angstig wezen, tot een paard ontwikkeld dat zelfs een beetje macho is, zoals Tango later was. Uiteindelijk genoot hij van applaus, wat hij als jong paard erg eng vond.  Ik kan alleen maar zeggen “Bedankt voor de vele mooie jaren en vaarwel mijn grote vriend”. We zullen je missen.”

BRON