Geen droomstart voor Harrie Smolders

In Parijs is de Wereldbekerfinale voor de springruiters van start gegaan. In het eerste onderdeel, een wedstrijd direct op tijd, eindigde de enige Nederlandse deelnemer Harrie Smolders op een 16e plaats.

Harrie Smolders had daarmee helaas geen gedroomde start in de finale van de FEI Wereldbeker. Smolders bracht in dit eerste onderdeel de bruine Zinius aan de start. De combinatie ging snel rond, maar kreeg in het delicate parcours ook twee springfouten. Dat resulteerde in een bijtelling van acht seconde bij de eindtijd van zijn parcours. Met dit resultaat staat Smolders op een voorlopige 16e plaats en zal zich geen enkele fout meer kunnen permitteren om uitzicht te houden op een goede klassering. In het tweede onderdeel van deze finale zal Harrie Smolders de hengst Emerald aan de start brengen. Smolders werd in 2016 tweede in de finale van de wereldbeker.
Het klassement wordt aangevoerd door de Amerikaanse Beezie Madden met Breitling LS, een paard dat afkomstig is uit de stallen van Jeroen Dubbeldam.

BRON