Droomstal: binnenkijken bij Blue Hors in Denemarken

Een van de beroemdste stallen van Denemarken is Blue Hors. Als je de folder doorbladert van deze stal zie je gelijk dat dit niet zomaar een pensionstal is, de ruiters en paarden van Blue Hors hebben diverse grote prijzen op hun naam staan. Naast stallen, een trainingscentrum en dekhengsten hebben ze ook een collectie hoogwaardige producten voor de gezondheid van jouw paard. Laten we eens een kijkje nemen in deze beroemde stallen!

Meerdere keren per jaar openen ze de deuren voor publiek, zo organiseren ze ieder jaar een open dag maar ook veulenavond, wedstrijden en een dressuurfestival. Mocht je in de buurt zijn dan is het absoluut een aanrader. Het terrein is zeer indrukwekkend en keurig verzorgd. De paarden krijgen een koninklijke behandeling bij Blue Hors en aan de prestaties van de sportpaarden te zien is dat het helemaal waard! De stallen zijn ruim, licht en open, de paarden kunnen elkaar zien. Naast een buitenrijbaan is er ook een ruime binnenbaan met een enorme tribune, ideaal voor de evenementen. De paarden kunnen iedere dag buiten in de paddocks en weilanden op het terrein.

Hengstenstation
Blue Hors is een van de beste hengstenstations in Europa en heeft alles onder een dak, van dekhengst tot veulenverkoop. Jaarlijks dekken de hengsten tussen de 1200 en 1500 merries in Denemarken en daarbuiten. De stalruiters van Blue Hors rijden niet onverdienstelijk op o.a. de Europese kampioenschappen, Wereld ruiterspelen en de Olympische spelen.

25 jarig bestaan
Dit jaar bestaat het hengstenstation alweer 25 jaar en dat werd gevierd tijdens de open dag. In 1993 is de stal begonnen met de hengsten Uffe en Blue Hors Cavan, dit is uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf wat meedraait aan de top van de dressuurwereld. Ben je op zoek naar de perfecte hengst en heb je een groot budget? Dan is het zeker de moeite waard!

 

BRON