Deze merries kennen we allemaal

Iedere ruiter komt in zijn paarden loopbaan eens een merrie tegen. Ze zijn niet vergelijkbaar met hun mannelijke soortgenoten en hebben allemaal wel “iets”. Ze zijn soms iets moeilijker te veroveren dan ruinen maar als ze voor je gaan dan is dat voor het leven. Aan die gekke trekjes wen je wel. Welke merries uit deze lijst ben jij al tegen gekomen?

1. De baas
De alfa merrie van de groep. Ze is de baas van de kudde, de stal, de wereld.. van alles eigenlijk! Althans, dat denkt ze zelf. Ook in de omgang en met rijden is ze erg dominant, het liefst zou ze op wedstrijd zelf het parcours en de proef bedenken. Deze merrie neemt in alles het voortouw en is niet bang. Ze loopt voorop langs spoken in het weiland met haar hoofd fier omhoog.

2. De moederkloek
Vaak hebben deze merries al een veulen gehad en zijn ze ontzettend zorgzaam. Ze hebben een heel vriendelijk karakter en liggen vaak goed in de groep. Deze merries zorgen graag en je zou je eigen baby bijna bij ze achterlaten. De moederkloek is een fijne kinderpony met engelengeduld, je kunt uren in het weiland bij ze rondhangen terwijl ze rustig om je heen wandelen.

3. De gekkie
Ze zitten ertussen, de merries met een gebruiksaanwijzing dikker dan de Van Dale. Alles werkt net even anders dan bij andere paarden en ze zijn gecompliceerd in de omgang. De groepsgenoten laten deze maar in hun waarde want zij begrijpen ze ook niet altijd. Ze zijn lief maar ook een beetje ongemakkelijk en soms per ongeluk wat lomp. Als jij deze merrie begrijpt heb je een band voor het leven.

4. De Tomboy
Een tomboy barst van de ruinenstreken. Je kunt geen touw laten hangen of ze gaat ermee aan de haal. Het zijn echte slopers en de dekens van andere paarden zijn nooit veilig. De tomboy is altijd wel in voor spelletjes, door het speelse gedrag passen ze zich vaak goed aan in een gemengde groep. Een enkeling bespringt zelfs de andere paarden in het weiland. Een voerbal of ander speelgoed is een leuke uitdaging voor de tomboy!

5. De dramaqueen
Ze zou een Oscar kunnen winnen voor haar acteerkunsten. Iedere dag is anders en ze past zich altijd aan aan de situatie, het weer, de andere paarden, de stalhulp.. er is altijd wel iets niet perfect in orde waardoor mevrouw echt niet op haar best kan presteren dat moment. Alles heeft invloed op het gedrag van de dramaqueen. Zoals iedere ruiter weet zijn de perfecte omstandigheden soms ver te zoeken wat werken met deze merries echt een uitdaging maakt.

6. Het lekker ding
Deze merrie wordt gezien door de ruinen en hengsten van stal en dat weet ze. Ze is non stop hengstig, loopt constant te gillen en wedstrijden zijn een grote uitdaging met zoveel bekijks om haar heen. Deze merrie weet hoe ze zichzelf moet tonen en andere paarden lopen met haar weg. Ze steekt hiermee de hele groep aan en voor je het weet zijn alle merries op stal tegelijk hengstig.

7. De vriendin
De vriendin ligt goed in de groep, vaak heeft ze een close maatje waar ze altijd mee optrekt. Ze waakt als haar maatje staat te eten en zorgt er altijd voor dat deze beschermd is. Ze is niet graag alleen en brult de hele buurt bij elkaar als haar maatje even moet rijden zonder haar. Ze staan het liefst zij aan zij en niemand komt daartussen!

Laat ons op Facebook weten welke van deze merries jij herkent?