Consternatie bij kür Morgan Barbançon-Mestre

Grote verwarring tijdens de Wereldbekerwedstrijd in Neumünster. Tijdens de kür op muziek van Morgan Barbançon-Mestre ging de bel en moest de amazone de ring verlaten. De jury had een foutieve choreografie ontvangen. Beste Nederlander in de kür was Madeleine Witte-Vrees met Wynton.

Foutieve choreografie

Ook op de commentaarpositie begreep men er niks van, tot de amazone haar Sir Donnerhall II OLD opnieuw de ring in stuurde en duidelijk werd dat de jury een foutieve choreografie van de kür had ontvangen. Toen de correcte choreografie was uitgereikt aan de juryleden, mocht de Spaanse haar kür hervatten. Ze kreeg het beslist niet cadeau, Sir Donnerhall II OLD kreeg het op zijn heupen toen hij opnieuw de ring in moest, maar ze herpakte zich goed en zette alsnog een nette kür neer.

Een daverend applaus van het publiek, dat zich achter de amazone had geschaard was het resultaat. Welke gevolgen het aanleveren van de foutieve choreografie heeft voor de klassering van Barbançon-Mestre is nog niet bekend. Er wordt uitgezocht hoe deze fout heeft kunnen ontstaan en afhankelijk daarvan wordt besloten of ze in de klassering wordt opgenomen. De score is op het moment van schrijven ook nog niet bekendgemaakt.

Update: Barbançon-Mestre is in de uitslag opgenomen met een score van 73,225%. Dat is goed voor een dertiende plaats.

BRON