8x leuke ponykamp ideeën

Views:
74

 

Ponykamp is een week vol plezier met je paard of pony, voor jongens en meisjes. Een week lang paardrijden, vrienden maken en heel veel plezier. Ponykamp is iets wat iedereen zijn leven lang zal herinneren. Zit jij dit jaar in de ponykamp organisatie? Wij hebben wat inspiratie voor je op een rij gezet!  Ps. ponykamp voor volwassen is ook zeker een aanrader! Even een weekje geen stress en je weer even jong en vrij voelen! 

1. Zwemmen met de paarden

Zit er een meertje in de buurt van jouw ponykamp locatie? Met mooi weer kunnen jullie heerlijk afkoelen in het water. Paarden hebben soms wel de neiging om te gaan rollen in het water. Voor wat extra houvast kun je een oude beugelriem of halstertouw om zijn hals binden!

2. Vossenjacht

Strik een groep vrijwilligers en geef ze allemaal een letter mee. Verkleed gaan ze het bos in en stuur de groep op pad met pen en papier. Bij iedere vos moeten ze een letter vragen en een woord maken. Het team wat als eerste het woord heeft geraden is de winnaar!

3. Spelletjesmiddag

Er zijn een heleboel spelletje die je kunt doen met je pony. Maak diverse teams en zet bijvoorbeeld een behendigheid parcours neer. Hier kun je een bijvoorbeeld balletjes op hindernissenpalen neerleggen die de kinderen er met een waterpistool vanaf moeten spuiten. Een stukje zaklopen met pony in de hand en verschillende slalom oefeningen! Stoelendans is ook een spel wat je prima met een groep pony’s kunt doen. Zet de stoelen in het midden van de bak, muziek erbij. Degene die het laatst op een stoel zit, met pony in de hand is af.

4. Quizavond

Omdat de pony’s ook wel een beetje rust verdienen kun je in de kantine een quiz organiseren met allerlei leuke vragen over paarden en de manege. Glaasje limonade en zakje chips erbij en je hebt al snel een leuke avond.

5. Paardenvoetbaltoernooi

Maak verschillende teams van 4 en zorg voor een grote bal (deze kun je bij sommige ruitersportzaken kopen en anders voldoet een grote fitnessbal ook). Zorg dat je de teams uit elkaar kunt houden door vestjes, gekleurde shirts, lintjes of iets dergelijks en wijs iemand aan als scheidsrechter. De korte zijdes zijn het doel. De pony’s mogen alleen stappen, zet de timer op 10 minuten per spel.

6. Springparcours zonder paard

Voor wat extra uitdaging bind je twee deelnemers aan elkaar vast bij de arm en been, ze moeten dus goed gaan samenwerken. De hindernissen zet je op het laagste gaatje (het is al moeilijk genoeg natuurlijk). Bij vallen, balken eraf en tijdsoverschrijding krijgt het team strafpunten. Het team met de minste strafpunten wint!

7. Themaweek

Geef het ponykamp extra dimensie door er een thema aan te hangen. Bijvoorbeeld cowboys en indianen of de olympische spelen. De kinderen moeten verkleed komen en de spelletjes zijn de hele week in het gekozen thema.

8. Vlechtwedstrijd

Zorg dat iedereen elastiekjes en andere accessoires bij zich heeft en geef iedereen anderhalf uur de tijd om zijn paard of pony zo mooi mogelijk in te vlechten. Eerder in de week kun je eventueel een vlechtcursus geven.