10x Paardenfilms voor koude dagen

Regen, regen en nog meer regen. Het is weer herfst, tijd voor een filmmarathon en wat is er leuker dan een film met een paard in de hoofdrol? Wij hebben de beste paardenfilms voor jou op een rij gezet! Mis jij er een? Laat het ons weten op Facebook! 

Spirit
Spirit is een wilde mustanghengst die de leider is van een kudde paarden in de vrije natuur tijdens de vroege jaren van de Verenigde Staten. Op een avond hoort hij een vreemd geluid in de verte en ziet hij een klein lichtje branden. Daarom gaat Spirit op onderzoek uit, en geeft hij zijn moeder de taak om zolang op de kudde te passen. Wanneer hij arriveert, ontmoet hij voor het eerst mensen. Deze mensen hebben paarden, en gebruiken ze om erop te rijden. Dit vind Spirit maar raar. De paarden proberen hem te waarschuwen dat hij moet vluchten, maar hij is te nieuwsgierig waardoor hij gevangen wordt genomen.

Seabiscuit
Seabiscuit is een drama-thrillerfilm uit 2003 met Tobey Maguire (Spiderman) in de hoofdrol, die gebaseerd is op het boek Seabiscuit, an American legend. De film vertelt over het leven en de racecarrière van het beroemde renpaard Seabiscuit, een klein paard wiens onverwachte succes hem erg populair maakte in de VS aan het einde van de crisisjaren in de jaren 30, tijdens de Grote Depressie.

Flicka
Katy droomt ervan om de paarden ranch van haar vader over te nemen maar haar vader heeft andere plannen. Hij had bedacht dat zijn oudste zoon, Howard, de ranch over zou nemen en stuurt Katy naar een privé school. Hier voelt ze zich totaal niet op haar gemak. Als ze in de zomervakantie naar huis komt vind ze tijdens en buitenrit een wilde mustang en heeft meteen een bijzonde connectie met het paard. Ze noemt haar “Flicka” wat klein meisje betekent in het Zweeds.

Shergar
Een waargebeurd verhaal over het succesvolle renpaard Shergar die ontvoerd is door IRA terroristen. Het is een vrij onbekende film die online te bekijken is. In 1984 werd het waargebeurde verhaal ook al eens verfilmd door de Britse televisie met Stephen Rea en Niall Tiobin in de hoofdrollen. Het is een nogal dramatisch verhaal en daarom niet echt geschikt voor jonge kijkers.

Hidalgo
Deze film speelt zich af in 1890. Het gaat over de cowboy Frank T. Hopkins en zijn mustang-pony genaamd Hidalgo. Frank T. Hopkins is een halfbloed Sioux-Indiaan en hij is een koerier van het leger, omdat hij erg snel is (hij heeft al vele lange afstandsruiterwedstrijden gewonnen). Op een dag moet hij post bezorgen bij Wounded Knee, waar hij zag hoe al de indianen werden afgeslacht. Een Arabische Sjeik twijfelt aan het feit dat Hopkins de snelste ruiter zou zijn, en daagt hem uit voor een race in het Midden-Oosten.

The Derby Stallion
Een film over een 15 jarige jongen (gespeeld door Zac Efron) moet van zijn vader topsporter worden. Zelf heeft hij een heel ander idee over zijn toekomst. In zijn vrije tijd gaat hij liever om met Houston Jones, een muzikant die vroeger jockey en paardentrainer was (je ziet hem al aan komen hé?) door hem raakt hij geïnspireerd om ook de paardensport in te gaan.

Moondance Alexander
Moondance Alexander is een inspiratievolle tiener die woont bij haar excentrieke moeder. Ze denkt opnieuw een saaie zomer mee te maken, totdat een paard, dat reageert op de naam Checkers, haar leven binnenstat. Samen met het paard beleeft ze een bijzondere zomer.

War Horse
Een van de beste films met een paard in de hoofdrol, als je deze film nog niet hebt gezien moet je dat echt snel gaan doen! ‘War Horse’ volgt een jongeman genaamd Albert (Jeremy Irvine) en zijn paard Joey. Hun band wordt verbroken wanneer Joey verkocht wordt aan het leger en meegenomen wordt voor het gebruik in de Eerste Wereldoorlog. Ondanks dat Albert nog te jong is om zich in te schrijven voor het leger, besluit hij toch naar Frankrijk te gaan om zijn vriend te redden.

Secretariat
Een film over het racepaard Secretariat. Gemaakt door Disney (zoals zoveel van de films in de lijst) en prachtig vastgelegd. Secretariat won van de 21 races waaraan hij meedeed maarliefst 16 keer. Diane Lane speelt Penny een huismoeder die de stallen van haar overleden vader overneemt. Ze heeft verder geen kennis over racepaarden. Met de hulp van de trainer Lucien (John Malkovich), een veteraan in het vak, weet ze een van de meest legendarische racepaarden ooit op te leiden.

Velvet brown
Een piepjonge Elizabeth Taylor is Velvet Brown. Zij beleeft waar vele jonge meisjes van dromen. Ze wint een paard, Pie, bij een loterij en ze maakt er een kampioen van. Ze moet zich wel verkleden als jongen om mee te mogen doen aan de belangrijkste race van Engeland, de Grand National. Ze wint de race, maar verliest haar titel terug als uitkomt dat ze een meisje is. Toch levert haar overwinning haar eeuwige roem op.